La temporada de sortides 2024-25 es posa en marxa

L’AEM va estrenar, el passat diumenge 29 de setembre, el calendari de sortides 2024-25 amb dues propostes diferents dels grups de senderisme i de muntanya. Els primers van optar per una caminada al voltant de Gisclareny i el coll de Bauma, mentre que els segons van ascendir als pics del Bastiments, Freser i el Pic de l’Infern. Les prediccions meteorològiques van provocar el canvi de les dues propostes.

El grup de Senderisme va fer una circular pel sector nord del Berguedà, amb inici de ruta a l’aparcament del Cluset per enfilar-se cap a coll de la   Bena, tot seguint un bonic sender enmig del bosc, i amb el Pedraforca de fons. Més endavant, van gaudir de l’ascensió al coll de Bauma, amb unes meravelloses vistes del Cadí. La tornada va ser de baixada fins l’aparcament, fent un total de 14 km i uns 630 m de desnivell.

També es va posar en marxa el grup de muntanya, que va substituir la previsió inicial d’ascensió al Subenuix per una circular a la zona de Vallter. Sis socis van sortir del pàrquing de la carretera que porta al Refugi d’Ulldeter (Setcases), per ascendir al Coll de la Marrana i seguir el GR fins la cabana de Tirapits. Després d’un petit mos, van afrontar la part més dura de la ruta, conquerint el Pic de l’Infern (2869 m), el Freser (2834 m) i finalment el punt més alt: el Bastiments (2883 m). Aquest últim el van coronar al voltant de les 16.00h, en completa solitud i un dia assolellat, sense vent i amb molt bona visibilitat. En total, van fer 12,3 km, amb 1.070 metres de desnivell.

Les properes sortides previstes seran el 13 d’octubre amb una proposta del grup de senderisme a la Segarra, entre Guissona i Les Pallargues, i una proposta de dos dies (19 i 20 d’octubre) del grup de muntanya per pujar al Bassieroper la vall del Gerber. 

CALENDARI DE SORTIDES. TEMPORADA 2024-25