Aquest diumenge, cicle de senderisme pel Montsec, pujant a Rúbies i la Portella Blanca

Aquest diumenge 16 de desembre, l’AEM organitza la darrera sortida del 2018 amb una excursió inclosa en el cicle de senderisme, que transcorre per la vessant de solell del Montsec de Rúbies, a la comarca de La Noguera i a llevant del congost de Terradets.

La ruta és lineal. El punt de sortida el farem a la confluència de les carreteres C-14 (de Balaguer a Tremp) i C-12 (Àger), i ascendirem pel GR-1 passant pels masos de La Ginesta i Cal Masià, la Pedrera de Rúbies i l’interessant poble abandonat de Rúbies, just abans de la pujada final a l’espectacular cinglera de la Portella Blanca, des de la que hi ha grans vistes panoràmiques. Fins aquest punt, la ruta és de 4,8km (9,6 comptant anada i tornada). Si per raó de temps i llum és possible, s’ampliaria la ruta fins a Sant Salvador del Bosc (8,1km i 16,2 en total), ja a la vessant obaga, mirant cap al Pallars Jussà. El desnivell, fins la Portella Blanca, és de 1.100 metres.

Per participar en aquesta excursió cal disposar del corresponent carnet federatiu de la FEEC en vigor. Per més informació, tramitacions i/o participació en aquesta excursió, podeu adreçar-vos al mail excursionista.martorell@gmail.com o bé de manera presencial, aquest dijous de 21.00 a 22.00h al nostre local del Pavelló Esportiu Municipal, on se us informarà del punt i hora de sortida.