Diumenge, visita al Preikestolen del Berguedà

L’AEM organitza, aquest diumenge, una sortida del cicle d’iniciació a la comarca del Berguedà, que recorrerà els cingles i plans de Taravil. Els participants caminaran entre cingles i tindran, com a principal alicient, descobrir el ‘Preikestolen’ català.

La ruta és circular, amb sortida des de les immediacions de la masia de Cal Bertran, al petit poble de Taravil. Té un recorregut d’uns 6 quilòmetres i un desnivell poc apreciable. Durant el trajecte, en sentit antihorari, es pujarà al Puig Rodon (1.337m), al Puig Gertell (1.387m), el Cap dels Plans (1.386m) i els plans de Taravil, abans de passar per l’estret cincle de la costa del Mercadal.

El gran encant de la ruta és visualitzar l’anomenat ‘Preikestolen del Berguedà’, un bloc de roca quadrat que sobresurt de la cinglera a manera de gran trona, que té similituds amb l’accident geogràfic que hi ha a Noruega.

L’excursió no és aconsellable per a persones amb vertigen.

És previst fer l’esmorzar a la Colònia de Cal Rosal, i cal portar el dinar.

Recordeu que per participar-hi cal disposar de la llicència federativa de la FEEC en vigor. Per més informació, tramitacions i/o participació en aquesta excursió, podeu adreçar-vos al mail excursionista.martorell@gmail.com o bé de manera presencial, aquest dijous de 21.00 a 22.00h al nostre local del Pavelló Esportiu Municipal, on se us informarà del punt i hora de sortida.