El gener farà menys pujada…amb un nou curs d’alpinisme d’iniciació!

L’AEM organitza, amb el suport de la FEEC i de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya, un curs d’iniciació a l’alpinisme, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de gener i 10 i 11 de febrer de 2024. L’objectiu principal és dotar a l’alumne dels coneixements i de les capacitats que el permetin progressar amb seguretat a l’hora de fer ascensions d’alta muntanya de baixa dificultat i de forma autònoma, amb un nivell entre 1 i 2 d’alpinisme. La data límit d’inscripció serà el 21 de gener i hi ha 6 places disponible.

Altres objectius d’aquest curs són el coneixement del material de roca, neu i glaç, i de l’equip d’alpinisme, progressar amb seguretat per terreny de roca i neu, assolir confiança en la progressió per terreny de roca i neu de baixa dificultat, coneixement i habilitat en una segura col·locació dels ancoratges per ràpels bàsics en roca i neu i el coneixement del terreny de l’alta muntanya i valoració dels riscos.

El programa inclou una presentació en línia el dijous 25 i una sessió teòrica, i dues sortides pràctiques de caps de setmana, a llocs per determinar. L’instructor del curs serà Jordi Solans, membre de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

Pel que fa als requisits bàsics, és imprescindible tenir la llicència federativa anual de la FEEC adient a l’especialitat o tramitar-ne una llicència temporal, i tenir una edat mínima de 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar l’autorització signada de la tutela i adjuntar fotocòpia del DNI (tutors).

El preu del curs és de 150 € per alumne, i de 100 si són socis de l’AEM. És important tenir la llicència C mínim, si no s’ha de tramitar una llicència temporal a un cost de 15€ cap de setmana. Les inscripcions es podran fer fins el 21 de gener de 2024 per e-mail a l’entitat (excursionista.martorell@gmail.com) o WhatsApp al número 645 437 944.

Per conèixer tots els detalls del curs, consulteu l’arxiu que us adjuntem.