Senderisme i muntanya comparteixen tres dies a les planes de Son

Els grups de senderisme i de muntanya de l’AEM han participat conjuntament aquest passat cap de setmana en una sortida a les Planes de Son, al Pallars Sobirà. 21 caminaires s’han aplegat al voltant de dues propostes diferents, adaptades a les necessitats i possibilitats de cadascú.

Una part dels participants van arribar dijous a terres pallareses per gaudir, al vespre, de les falles d’Isil. Divendres, un grup va visitar el Punt d’interpretació del Romànic del Pallars Sobirà i va caminar fins el poble de Jou, per tornar a Son. De la seva banda, el grup que arribava divendres va fer una caminada circular entre les Planes de Son i el poble de Son. A la nit, van brindar plegats amb coca i cava a l’allotjament de les Planes de Son.

Dissabte, el grup de muntanya va ascendir al Bassiero Oriental per la vall del Gerber tot passant per l’estany del mateix nom (15,6 Km i 1.100 metres de desnivell). El grup de senderisme, mentrestant, va fer una circular per l’avetosa de la Mata de València (13 km i 630m de desnivell).

Diumenge, tots els participants van compartir una passejada per la Mollera d’Escalarre i van cloure l’activitat amb un dinar a Salàs de Pallars.

Cal recordar que la propera sortida de club serà els dies 9 i 10 de juliol (iniciació), amb una caminada pel nord del Priorat des de la Morera del Montsant al Toll de l’Ou, que inclou una nit d’allotjament a l’alberg de La Morera.

De la seva banda, el grup de muntanya tancarà temporada amb una sortida de tres dies (22, 23 i 24 de juliol) per ascendir als llacs i al pic de Vallibierna, al Pirineu Aragonès.

Si us interessa participar en qualsevol de les dues propostes, cal que us poseu en contacte amb l’entitat a través del correu excursionista.martorell@gmail.com, o bé de manera presencial al nostre local del Pavelló Esportiu Municipal els dijous de 21.00 a 22.00h.