Ja tenim calendari! Comencem l’u d’octubre fent senderisme als Molins del Ridaura de Llagostera

L’AEM ja té el calendari de sortides de la temporada 2023-24, que engegarà el diumenge 1 d’octubre amb una proposta del cicle de senderisme pels molins del Ridaura, a Llagostera. Enguany, el club preveu celebrar 20 sortides: 11 de senderisme -rutes fàcils per a persones habituades a caminar- i 8 de muntanya -per als qui ja busquen més dificultat-. També es contempla celebrar, l’estiu vinent, una sortida conjunta per commemorar els 40 anys de l’entitat.

La primera proposta arriba el diumenge 1 d’octubre. Correspon al grup de senderisme, i discorrerà pels molins de Ridaura, a Llagostera. “És una ruta quasi circular, de 15,3 km de longitud i de 205 metres de desnivell, molt poc apreciable. Va seguint una riera i passa per paisatges molt variats, mentre ressegueix uns quants molins”, descriu la responsable del grup de senderisme de l’AEM, Encarna Montroig.

Com apuntar-se?

Per apuntar-se a qualsevol de les sortides cal disposar de la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que garanteix una cobertura mèdica en cas de qualsevol contratemps o accident. També s’ha de tramitar el carnet de soci del club, que facilita tota la informació i gestiona la tramitació de la llicència federativa. Entre la llicència i la quota de soci del club, per poc més de 62 euros a l’any es disposa de la cobertura i assegurança per 12 mesos.

Cal contactar a través del mail excursionista.martorell@gmail.com, o bé de manera presencial al despatx que té el club al Pavelló Esportiu Municipal, tots els dijous de 21.00 a 22.00h.

Tipus de sortides que organitzem

Cada mes, el club organitza una mitjana de dues sortides: una de senderisme -generalment el primer diumenge de mes- i una de muntanya, que sol ser el tercer diumenge de mes.

Montroig explica les característiques de les sortides de senderisme: “Van dirigides a un públic més o menys acostumat a la muntanya, però no contemplen quilometratges molt llargs. Solen ser d’entre 11 i 15 km com a màxim, i desnivells d’un màxim de 500 metres. Són moderades i assequibles”.

La resta de sortides de senderisme seran a l’Adou del Bastareny (novembre); el Molí de Brotons a Moià (desembre); les tines del Llobregat al Pont de Vilomara (gener); La Mussara (febrer); Begur (març); la mola de Nadell a Vandellòs (abril); el castell de Voltregà (maig); Ogassa (dos dies, al juny), La Vall de Boí (sortida de tres dies, a finals de juny, per Sant Joan); i el CUCAEM o sortida nocturna per Collbató (juliol).

Pel que fa a les caminades de muntanya, aquestes requereixen una major exigència tant pel que fa a les longituds de les rutes proposades com als desnivells a superar, i poden ser de dificultat mitja, alta o molt alta. Se solen celebrar el tercer diumenge de mes. Enguany, se n’han previst 8, que ascendeixen a determinats cims: al Puigmal (22 d’octubre); Puigsacalm (novembre); Bastiments (gener); Gra de Fajol (febrer); Subenuix (març); Geganta Adormida (abril); Comabona (maig) i Punta Suelza (juny).

A més, l’entitat prepara un viatge d’estiu -a la Val d’Aosta- per celebrar l’inici dels actes commemoratius del 40è aniversari, amb data a determinar properament.

CALENDARI DE SORTIDES DE L’AEM. TEMPORADA 2023-24