La imatge d’una glacera d’Alaska guanya el 27è Concurs de Fotografia de l’Agrupació Excursionista

La instantània d’una gelera a Alaska titulada Trepitjant ous, de Xavier Tió, va ser la guanyadora de la votació popular del 27è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’AEM, celebrada aquest cap de setmana. Darrera seu es van situar La Mola, de José Antonio Tornay i Arc de Sant Martí a la Terra, d’Anna Ferrer, mentre que el premi especial a les sortides de l’AEM va recaure en Salt del Batlle, d’Encarna Montroig. 510 persones van votar, durant tot el cap de setmana a Cal Nicolau, les seves fotos preferides.

La fotografia Trepitjant ous de Xavi Tió va ser la més votada amb 306 punts, guanyant el primer premi, de 250 euros en material fotogràfic a l’establiment Fotoprix. El segon premi, La Mola en va sumar 241 i farà guanyar al seu autor, José Antonio Tornay, una motxilla, un aïllant i un val de 50 euros a bescanviar a l’establiment Base Sayas. En tercera posició, amb 195 punts, es va situar Arc de Sant Martí a la Terra, d’Anna Ferrer, qui obté un val de 50 euros per gastar a la botiga Bio Bio Espai Natural.

La fotografia més votada d’entre les que participaven a la categoria de sortides de l’AEM del darrer curs, Salt del Batlle d’Encarna Montroig, va sumar 82 punts, i reporta el premi d’un pòster en paper fotogràfic muntat sobre foam de 50×100 cm, gentilesa de Còpies Martorell.

Durant tot el cap de setmana –dissabte i diumenge- van votar 510 persones, una participació superior a la de l’any passat, que va ser de 473. Cada votant escollia les seves tres fotografies favorites, puntuant-les amb 3, 2 i 1 punt. Van triar entre 52 imatges candidates que s’exhibien a les parets del vestíbul de Cal Nicolau.

Les 4 fotografies guanyadores restaran en possessió de l’entitat, mentre que la resta de participants poden passar a recollir els seus originals pel local de l’entitat (Pavelló Esportiu Municipal) els dijous de 21 a 22h, l’horari d’atenció al públic de l’entitat.