Tornen a casa els deu participants del viatge a la Vall d’Aosta, que commemora els 40 anys de l’AEM

Deu membres de junta i socis de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) van tornar aquest cap de setmana d’un viatge a la Vall d’Aosta, a Itàlia. Els expedicionaris van fer tot un seguit d’activitats relacionades amb el senderisme i la muntanya, a més de turisme cultural per la zona, entre el 6 i el 14 de juliol. Aquest ha estat un dels actes centrals per celebrar els 40 anys de l’entitat.

L’expedició va arribar a aquesta regió, que compta amb un estatut especial dins de l’estat italià, el diumenge, i va fer una visita turística a la capital de la vall, Aosta, on va conèixer el seu aqüeducte romà (ponte d’Aël) i l’espectacular castell d’Aymavilles, envoltat de vinyes.

Dilluns, la totalitat del grup va fer una sortida conjunta de senderisme i muntanya al canal d’aigua Rû neuf, des d’Excenex a Etroubles seguint el curs del riu Artanavaz. Es tracta d’una zona muntanyosa central dins el territori.

Dimarts l’activitat es va dividir segons nivell. Així, mentre el grup de muntanya feia una via ferrata al Monte Chetif i pujada al cim per tenir vistes al massís del Montblanc i de la vall de Cormayeur, el grup de senderisme va recórrer a peu el llac Arpy, situat a 2.100 metres d’altitud, tot passant pel coll de San Carlo. Finalment, van decidir allargar la caminada fins al Belbedere de la tête d’Arpy, amb vistes a la vall i tot el massís del Montblanc .

Dimecres, els 10 participants van fer una visita conjunta de castell de Sant Pierre, van compartir un dinar amb productes de la terra a Bionaz i van voltar per la vall d’Alpelline -al nord-est d’Aosta- i el llac de Place Molins, situat a 2000 metres d’altitud.  Dijous:

El dia següent, el programa va portar el grup de muntanya al sud d’Aosta per pujar el cim de la Vallette (3090m) des de Pila, situada a uns 1800 m. Pel camí, van veure també el Llac de Chamole. Entretant, el grup de senderisme va recórrer la vall del Cervino des de poble de Cervinia, pujant amb telecabina fins a Plan Maison i descendint per llac Goillet fins al llac Blau, amb un desnivell acumulat de 760m .

La darrera activitat abans de tancar el viatge va ser una sortida conjunta a la vall més oriental d’Aosta: la val de Lys, amb vistes a Monte Rossa. També es va fer una visita al castell dels Savoia i al poblet de Fontainemore. Durant el dinar al bar Orope, es van celebrar els 40 anys amb un pastís commemoratiu.