Rutes pel nostre entorn 7. Martorell-Sant Esteve per Abrera i Can Garrigosa

El capítol 7 d’aquest recull de 10 excursions des de Martorell ens proposa acostar-nos a Sant Esteve Sesrovires, però no per la via mes curta sinó que aprofitarem per anar a fer una volta per Can Bros, passar per Can Bros Vell, fer cap a les Mates, visitar Sant Pere d’Abrera, agafar el camí dels Sacraments que ens menarà a Can Garrigosa i d’allà entrar a la urbanització Vallserrat, traspassar Sant Esteve i retornar pel parc de Can Cases.

Fitxa tècnica: Circular de 18,7Km; 300 m de desnivell; 5 h efectives i 2 sobre 5 de dificultat

Descripció: Sortim de l’estació Martorell Central i pel carrer Montserrat, l’antiga carretera nacional ens porta a Can Pujol, per la fàbrica d’Escofet i Can Soteres, amb el torrent homònim al costat. Deixem la gasolinera Arqué a l’esquerra i seguim el camí de Sant Jaume, que pel camí de Can Bros ens fa traspassar el Pol. Ind. de Can Cases i Can Sunyol i arribar a Can Bros.

Sense entrar-hi, sota l’autovia girem a l’esquerra, traspassem el torrent de Can Noguera i entre camps d’oliveres arribem a Can Bros Vell, una gran masia abandonada amb vistes cap a Can Pous, i Can Torres, al costat de la urbanització de les Carpes.

El camí creua la via del carrilet per un pont, i planejant arribem a les Mates. Entrem a Abrera pel Camí Ral, saltant el Torrent Gran d’Abrera pel pont dels Francesos, el carrer Nou , la pl. de la Creu i al c. Major. Anem a l’església romànica de Sant Pere i continuem fins a la rotonda del Rebato.

Sortim del poble sota l’autovia buscant el camí dels Sagraments, pista ampla que puja suau per camps, amb vistes a Montserrat i el Tossal Rodó i el pla de les Bruixes, sobre Can Tobella i l’estret del Cairat. Veiem també el Puigventós, la Creu de Saba, la serra de Collcardús i Sant Llorenç del Munt.

Una mica enllà passem pel Pi Gros i arribem a Can Garrigosa. Sense entrar-hi deixem el camí de la Beguda i girem cap a la urb. Vallserrat després de passar un pont i unes vies entre bosc de pins. La traspassem de punta a punta i tot Sant Esteve. Sortim pel camí de Can Prats, veiem la creu de terme i al costat del cementiri, amb vistes a Can Prats, al turó de Sant Jaume i la Serra de l’Ataix.

Baixem fort a traspassar el Torrent de ca n’Estella, i ens enfilem pel camí de ca n’Estella, entre vinyes, i el deixem de seguida per traspassar el Torrent de les Calderotes i, planers, altre cop pel costat de les vies del carrilet, anar al Parc Forestal de Can Cases.

Agafem el camí de baix, ran de Torrent de Llops i traspassem l’arborètum de Can Cases. Sortim del parc per la part baixa, per un túnel sota les vies de RENFE a SEAT i a l’altre cantó descartem el camí que per l’esquerra ens duria al barri de Can Cases i el que fem és resseguir a la dreta l’entrada a l’autopista fins a creuar-la per un pont.

Girem de seguida per unes escaletes excavades al terra que ens baixen a un senderó que toca el filat de l’autopista pel costat del futur barri de la Sínia fins a tocar del Parc d’Europa, al carrer Puig del Ravell cantonada amb Prat de la Riba.

Trobareu aquesta ruta a Wikiloc

Escolteu-la al Sendes de Ràdio Martorell/La Xarxa