Estrenem ‘Rutes pel nostre entorn’, una sèrie de deu caminades prop de casa

L’Agrupació Excursionista de Martorell estrena el ‘Rutes pel nostre entorn’, una sèrie de 10 propostes senderistes de proximitat que es publicaran cada setmana des de finals de març i fins el 27 de maig. El president del club, Xavier Tió, suggerirà cadascuna de les rutes, que es publicarà al web i a les xarxes socials, es visualitzarà a Wikiloc i s’escoltarà a Ràdio Martorell. Són caminades amb la seva descripció, que comencen i acaben a la nostra població, i que recorren paratges d’interès.

            El castell de Voltrera, Santa Maria de Vilalba, el Pi Tallat, la Creu de l’Aragall, el castell de Sant Jaume o els Quatre Camins són alguns punts emblemàtics pels que passaran aquestes rutes. Propostes que pretenen que els martorellencs coneguin caminant l’entorn natural del seu poble i de localitats veïnes.

            La primera proposta es publica aquesta setmana. És una ruta que va des de Martorell a Ullastrell (el Vallès Occidental), i que passa per Can Coromines, Ca n’Oliveró i Ca n’Ametller, tot retornant per Can Segarra. Té una longitud de 19,4 quilòmetres, supera un desnivell acumulat de 385 metres i és de dificultat moderada -segons Tió, amb una valoració aproximada d’1,5 sobre 5 punts de dificultat-.

            Cadascuna de les rutes que es proposen es pot trobar al Wikiloc (https://tuit.cat/vSgih), buscant-la al cercador a partir del seu autor, Xavier Tió. També es podran escoltar al detall al programa ‘Sendes’, de Ràdio Martorell, en aquest podcast: https://martorelldigital.cat/radio/programes/sendes.