Rutes pel nostre entorn. Número 1: Martorell-Ullastrell

Estrenem la sèrie de ‘Rutes pel nostre entorn’ aquesta setmana amb una proposta que ens porta de Martorell a Ullastrell per Can Coromines, Ca n’Oliveró i Ca n’Ametller, i retorn per Can Segura.

Fitxa tècnica: Circular de 19,39Km; 385 metres de desnivell acumulat; cota màxima de 317 metres i mínima de 42; 5 h efectives de recorregut, i 1,5 sobre 5 de dificultat.

Descripció: Sortim de Martorell creuant el pont del Diable i el túnel per sota la carretera de Terrassa, i agafem a la dreta el camí que ens baixa arran de Llobregat. El seguim riu avall, passem per sota els ponts de l’autopista i més enllà per sota els del carrilet i l’autovia.

Passem pel costat de la resclosa del canal Sedó, i novament per sota els ponts de l’autopista. Anem de pla fins el primer trencall, on deixem la pista planera que segueix riu avall, i agafem a l’esquerra per anar a passar per sota la via de la RENFE.

A l’altre cantó girem a la dreta i ens posem paral·lels a les vies, pel camí de la Mina, fins arribar a les envistes de l’estació de Castellbisbal. Girem a l’esquerra pel torrent de Pegueres, creuem sota les vies del TGV i girem de seguida a l’esquerra per revoltar can Margarit fins al capdamunt de la carena. Amb vistes de Montserrat a un cantó i de Sant Llorenç del Munt a l’altre, avancem en pujada suau fins a les Casetes de ca n’Oliveró.

Traspassem la carretera de Terrassa i anem a agafar el camí de ca n’Ametller, on arribem després de traspassar a gual la riera de Salzes. Pel camí de Ca n’Ametller arribem a Ullastrell entrant-hi pel cementiri i per Cal Muç. Agafem un corriol que pel costat del cementiri baixa a la carretera per anar a a buscar el camí de Martorell a Ullastrell. Passarem per les Granges Lleonard, Can Puig i Can Segarra, baixarem a traspassar la carretera d’Olesa i arribarem arran de Llobregat. Ja només ens queda resseguir-lo aigües avall fins a entrar de nou a Martorell pel pont del Diable.

Seguiu tots els detalls d’aquesta ruta elaborada pel nostre president, Xavi Tió, a Wikiloc: https://tuit.cat/vSgih