Ja tenim guanyadors del 29è Concurs de Fotografia

Montse Font s’ha fet amb el primer premi del 29è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura. La seva imatge, titulada Papallona: volar, somiar i viure cada instant de vida.. és la que ha tingut més vots del jurat popular. Jordi Boladeras amb Abans de la tempesta i Francesc Lozano amb Pedraforca màgic han estat segon i tercer, respectivament. Joan Francesc Velasco guanya en la categoria de sortides AEM amb la foto Colla.

La imatge guanyadora a la categoria general mostra una papallona paó de dia (Inachis io) amb les ales esteses, feta el passat estiu en un paratge de la Vall d’en Bas, a la Garrotxa. Amb 21 vots en línia del jurat popular, obté el premi de 250 euros en material fotogràfic a Fotoprix Martorell.

Font explica que és “la que més em va agradar de les moltes fotografies de papallones que vaig fer en una zona per on caminàvem aquest estiu, i on n’estava ple” i reconeix que “costa molt fer una fotografia a una papallona amb les ales obertes i que tingui tantes coloraines com aquesta”.

La Montse ja va participar l’any passat al Concurs i explica que és una apassionada de fer fotografies, sobretot de muntanya. A més, com a martorellenca, diu que “és molt bonic participar en aquest Concurs, perquè és una tradició de fa molts anys a Martorell i crec que s’ha de mantenir. Per això hi col·laboro”.

Papallona: volar, somiar i viure cada instant de vida.., de Montse Font. Primer premi en la categoria general

De fet, la segona fotografia més votada també va ser seva: Postal d’estiu, camp, vida -20 vots-, però les bases del Concurs atribueixen un sol premi per concursant, donat el caràcter popular del certamen. Així, el segon premi ha recalat en Jordi Boladeras i ‘Abans de la tempesta’, que mostra un cel ple de núvols molt grisos. Ha sumat 10 vots, que li fan guanyar una motxilla, un aïllant i un val de 50 euros a l’establiment Base Sayas.

Segon premi categoria general: ‘Abans de la tempesta’, de Jordi Boladeras

El tercer premi, amb 8 vots, ha estat per Francesc J. Lozano amb Pedraforca màgic, una vista presa des del sud, en què la mítica muntanya és travessada per un raig de llum de capvespre. Obtindrà un val de 50 euros a l’establiment Bio Bio Espai Natural.  

Tercer premi categoria general: ‘Pedraforca màgic’, de Francesc Lozano

A la categoria de sortides de l’AEM, el guanyador ha estat Joan Francesc Velasco amb Colla, una imatge en la que apareixen en filera els membres del grup d’iniciació de l’entitat durant una sortida. Velasco s’enduu un pòster en paper fotogràfic muntat sobre ‘foam’ de 50 x 100 cm a Còpies Martorell.

Primer premi sortides AEM: ‘Colla’, de Francesc Velasco

En la primera edició exclusivament en línia del Concurs, a causa de la pandèmia, s’han registrat 193 vots. Aquest dijous, l’AEM va celebrar al seu local del Pavelló el sorteig, entre totes les persones que van participar en les votacions, d’un kit excursionista -samarreta, pals i mitjons tècnics-. El premi se l’emporta Roger Gómez Sancho.

TOTS ELS RESULTATS DEL 29è CONCURS DE FOTOGRAFIA DE MUNTANYA I NATURA