L’AEM col·labora en l’objectiu de fer una Marxa de la Primavera més inclusiva

L’Agrupació Excursionista de Martorell ha estat present aquest diumenge a la 31a edició de la Marxa de la Primavera, col·laborant en el projecte per a que aquesta cita d’esport i activitat física per a tothom sigui més inclusiva per a tot tipus de persones que pateixen alguna discapacitat.

En concret, un dels membres de junta de l’AEM, Josep Segura, va formar part de l’equip de col·laboradors que van acompanyar dues persones de mobilitat reduïda que van en cadira de rodes i una persona invident. Segura va portar les barres direccionals per a que la persona invident pogués seguir satisfactòriament tot el recorregut de la prova.

“L’ús d’aquest estri dona una seguretat molt important a la muntanya per a les persones invidents”, destacava Segura, qui va afegir que “l’experiència va ser molt bona”. Així, tant les dues persones en cadira de rodes -anant sobre una Joëlette- com la persona invident “van poder gaudir d’una matinal molt entretinguda, tot fent exercici i en mig d’un bon temps”. Un cop acabada la caminada “vam continuar amb el dinar popular”.

La popular prova, que va aplegar prop de 2.500 persones, també treballa en l’objectiu d’obtenir el segell verd que atorga la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), per a que esdevingui sostenible des d’un punt de vista mediambiental. Per aquest motiu, diversos membres de la FEEC van ser presents a la cita per tal de certificar que en un futur proper, la Marxa de la Primavera pugui obtenir la consideració de prova amb el segell verd.