Obrim inscripcions a un curs d’alpinisme a finals de març i inicis d’abril

L’AEM, en col·laboració amb la FEEC, organitza per a socis i federats un curs d’alpinisme -entre el nivell 1 i 2 de dificultat- per progressar sobre roca i neu en alta muntanya i de baixa dificultat. Consta d’una sessió teòrica i dos caps de setmana de pràctiques. Si la pandèmia ho permet, es farà entre el 25 de març i el 4 d’abril.

El curs dotarà els participants dels coneixements i les capacitats per progressar amb seguretat i de forma autònoma sobre roca, neu i glaç amb un equip d’alpinisme, amb l’objectiu d’assolir confiança i l’habilitat necessària per col·locar de manera segura els ancoratges per ràpels bàsics, a més del coneixement del terreny d’alta muntanya i la valoració dels riscos. Anirà a càrrec d’un equip d’instructors membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM, capitanejat per Jordi Solans.

El curs és adequat per a gent amb una mínima experiència en alpinisme. Poden participar-hi majors de 16 anys -els menors de 18, amb autorització dels tutors- amb llicència federativa mínima del nivell C. Si no se’n disposa, el club pot tramitar una llicència temporal de 15 euros per cap de setmana.

El preu del curs és de 130 euros per a públic en general i de 80 euros per a socis de l’AEM, i la inscripció és oberta fins a cobrir les 6 places disponibles. Cal inscriure’s a excursionista.martorell@gmail.com o per WhatsApp al 645 43 79 44. Els desplaçaments, pernoctacions i àpats aniran a càrrec de cada cursetista.

El curs es desplegarà, en principi, el 25 de març -sessió teòrica de presentació en línia-, 27 i 28 de març i 3 i 4 d’abril -sessions pràctiques, en indrets a determinar i amb pernoctació en un refugi-, tot i que s’informarà puntualment de les dates als inscrits segons les restriccions del moment.

Material imprescindible

El cursetista haurà de portar roba d’abric impermeable; roba calenta interior; dos parells de guants (un de calents i impermeables, i preferiblement 4 parells); llum frontal; arva, pala i sonda; ulleres de sol i de tempesta; crema solar; barret; tubular i 1 corda per cada 2 alumnes (corda doble o amb triple homologació); equip d’escalada complet (davallador/assegurador, 2 mosquetons de seguretat HMS mínim; 2 cintes o cordinos de 120/160 cm aprox; 1 cordino per a nus machard de 50 cm i aproximadament de 6 mm, casc, arnés; botes (poden ser de trekking, però cal que siguin el més rígides possibles); grampons i dos piolets (si pot ser un amb martell i pala); pitons, tascons i friends si algú en té (no obligatori).

Descarrega’t el díptic amb tota la informació del curs, aquí