Rutes pel nostre entorn. Número 4. Martorell-Gelida

Episodi 4 de les ‘Rutes pel nostre entorn’ que ens acosta a Gelida, però no pel camí més habitual, sinó per Can Prats i el camí de la Mata, i Miralles i els Àngels a la tornada a de les Fonts de Miralles.

Fitxa tècnica: Circular de 19,6Km; 280 metres de desnivell positiu i 320 de negatiu; 5 h efectives de recorregut, i 1,5 sobre 5 de dificultat..

Descripció: Sortim de Martorell per Can Cases cap a Sant Esteve, paral·lels al carrilet. Traspassem el torrent de les Calderotes i pel camí de Ca n’Estella baixem a traspassar la unió dels torrents de Ca n’Estella i de Llops.

Anem a l’esquerra cap a Can Llopet de Baix i pugem a Can Prats, petit barri aturonat. Al final del carrer hi ha una balconada amb vistes a Martorell, Montserrat, Collserola i Sant Llorenç del Munt.

En sortim per la carretera d’accés, passem per la hípica Can Prats i entre camps d’oliveres, sortim al polígon de Sant Esteve. Seguim 300m cap a Martorell i agafem el camí de La Mata, entre camps. Poc després baixem fort, fins a tocar de l’Anoia, a l’alçada del Maset.

Traspassem sota les vies i traiem el cap a La Resclosa, sobre l’Anoia. Arribem a Can Bargalló. Traspassem les vies per un pont i girem a Sant Salvador de la Calçada, entre camps, vinyes i oliveres, amb vistes de Gelida.

Haurem traspassat abans el torrent de Can Bargalló. De Sant Salvador baixem a creuar el riu, passem sota el pont de RENFE i pugem a l’Estació de Gelida i al Polígon Can Penyella. En sortim pel camí de Can Valls, al costat de l’autopista, i traspassem l’àrea de descans per pujar al Convent de Miralles. Hi veurem les Fonts i el salt d’aigua, recuperat, tres fonts amb plafons de ceràmica i un salt d’aigua que ha format capa de travertí.

De Miralles anem als Àngels, un altre petit barri, amb la font de Sant Miquel i els safareigs, l’església de la Mare de Déu i el cementiri. Baixem al torrent per després anar arran d’autopista fins trobar el camí de Castellví a Ca n’Abat. Agafem el camí asfaltat a Martorell, però abans ens desviem a Santa Margarida, amb l’església paleocristiana i el jaciment arqueològic, des d’on contemplem Sant Genís de Rocafort enfilat al turó rocallós. Entrem al poble pel camí del cementiri.

Descarrega’t la fitxa de la ruta: https://tuit.cat/w39F7

Ruta a Wikiloc: https://tuit.cat/u6OH6

Escolteu-la al ‘Sendes’ de Ràdio Martorell: https://tuit.cat/KAqcy