Rutes pel nostre entorn. Número 5. Martorell-Corbera

Us proposem, en aquest capítol, una ruta entre Martorell i Corbera passant per Can Xandri, les Roques Roges i Can Baiona.

Fitxa tècnica: Circular de 23,2Km; 900 m de desnivell; 6 h efectives i 2,5 sobre 5 de dificultat.

Descripció: Sortim de Martorell pel portal d’Anoia i el carrer Muntanya. Passem sota l’autopista i pugem fort per la Roca Dreta fins als Quatre Camins.

Baixem a traspassar el torrent de la Garjola, i per l’altre marge, ens enfilem al camí carener que es fa pista. Arribem al camí de les Deveses, a tocar del Mas d’En Carmona. La pista es redreça i s’enfila a trobar-ne una que ve de sota el Taió.

Sense arribar-hi ben bé agafem la pista principal per traspassar el petit coll de la Pedra Dreta, i pugem una mica més, fins als 405 m. d’alçada màxima de la ruta.

Deixem per la dreta el camí que va a la Creu de l’Aragall, i davallem suau fins al coll de Roques Roges, per arenisques vermelles. Al següent trencall -per on tornarem-, seguim la pista principal per pinedes, fins a la urbanització Bonrepòs.

En veure les primeres cases cal estar atents a una fita de pedres per deixar la pista i agafar un senderonet a l’esquerra, poc traçat, que baixa a un carrer i fins a l’entrada de la urbanització. Anem de pla a traspassar la riera de Corbera per un pont i a l’altre cantó enllacem amb un sender senyalitzat com a PR, el camí del Pas de Barca.

Aquest PR s’enfila al carrer del Pessebre entre alzines i al cap de poc s’arriba al cementiri de Corbera, sota la penya del Corb, d’arenisca vermella erosionada. És on fan el pessebre vivent.

Entre les casetes de decorat arribem al nucli antic i l’església de Santa Maria, bon mirador al Llobregat: es veu Corbera, Puigmadrona, el Puig d’Olorda, Valldoreix, el Vallès i el Montseny de fons.

Per tornar, desfem camí fins al pont sobre la riera de Corbera i ara agafem el PR riera avall fins que passada una punta de la urbanització el deixem per una pista que ens apropa a Can Baiona.

Prop la masia remuntem primer per un sender agradable i humit, i després per una pista fins el trencall comú de l’anada. Tornem a passar per Roques Roges, la Pedra Dreta, Can Xandri, les Deveses i, prop del mas d’en Carmona, el deixem per agafar el del mas de Sant Jaume. El deixem de seguida i traspassem el torrent de la Garjola per un sender que es converteix en pista i que mena a la cova de la Font Blanca, davant les mines de plom i un tros més enllà arribar als Quatre Camins de nou.

Baixem dret per la Roca Dreta o més suau per les torretes, fins al camí del repetidor sota la Roca Dreta i entrar a Martorell per sota l’autopista.

Trobareu aquesta ruta a Wikiloc: https://tuit.cat/zlCom

Descarrega’t la fitxa de la ruta, aquí: https://tuit.cat/wex7Y